top of page

Kako djeca najbolje usvajaju engleski jezik?


Sistem koji djeca imaju prilikom usvajanja engleskog ili nekog drugog stranog jezika objašnjava se kao posebna dječija strategija pomoću koje oni, u nekoliko koraka, nauče riječ ili frazu na engleskom jeziku.

Prvi korak da se nešto kaže na engleskom jeziku kod djece se uglavnom se odnosi na imitiranje govornika (obično nastavnika). U tom prvom koraku djeca uglavnom oponašaju zvuk i lice koje je govornik upotrebio bez posebne veze sa značenjem izgovorenog pojma. Neprestanim ponavljanjem djeca izoštravaju izgovor i prelaze u fazu drugog koraka, gdje sada pojam ima vezu sa značenjem. Kad povežu pojam sa značenjem i bez pomoći mogu da ga ponove, onda se može reći da su ga i naučili. Sledeći korak u usvajanju je kombinovanje pojmova u jednostavne rečenice, gdje uz pravu stimulaciju dječije maštovitosti i kreativnosti, nastavnik može od jednog djeteta očekivati desetak jedenostavnih rečenica uz poznavanje samo nekoliko riječi ili fraza.

Djeca relativno brzo usvajaju nove pojmove engleskog jezika. Za razliku od drugih školskih obaveza, engleski jezik je djeci uvijek zanimljiv i jako se vezuju za časove engleskog jer su uvijek živi, puni igrica i djeca nemaju osjećaj da oni nešto naročito uče. Prirodna radoznalost djeteta u kombinaciji sa pjesmicama, oponašanjem, igrama stavljaju ih u situaciju izazova. Zato oni jako mnogo puta ponavljaju izgovorenu riječ ili rečenicu tražeći oduševljenje i pozitivnu stimulaciju od nastavnika ili roditelja. Što ih više stimulišemo, izazvaćemo im osjećanje postignuća pa će sa istim žarom nastaviti da uče dalje i usvajati nove pojmove.

Da bi nastavili da uspješno i brzo usvajaju nove pojmove djeca traže izazov i traže da im nešto bude zanimljivo. Zato je savremena metodika nastave engleskog jezika, koju koristimo u našem radu, bogata zvukom i slikom, neobičnim oblicima, bojama, pokretima, jednostavno-mora im biti blisko. Igra je neizostavni dio odrastanja svakog djeteta i uvijek je sastavni dio nastave engleskog jezika.

Ukoliko ste zainteresovani za časove engleskog jezika za djecu možete se prijaviti:

Putem fb strance, Putem instagram stranice ili Pozivom na br. 068 183 391


PREPORUČENI TEKST
POGLEDAJTE

Pošaljite nam Vaše podatke i ugrabi popust!

Hvala! Bićemo slobodni da Vas kontaktiramo! :)

Untitled design.jpg
bottom of page