top of page

5 razloga da odmah počnete usavršavati vaš engleski


Bez obzira kojim poslom se trenutno bavite ili planirate da se bavite, poznavanje engleskog jezika je jedna od ključnih vještina za njegovo uspješno obavljanje. Osim za posao, koristićete ga na odmoru, učenju preko interneta, za komunikaciju sa ljudima iz raznih krajeva svijeta i mnogo toga drugog. Dvojezičnost je zahtjev naše svakodnevnice, a višejezičnost je veoma poželjna. Engleski jezik je već godinama zajednički jezik velikog broja ljudi, a ljudima iz malih zajednica poput naše može biti veoma koristan iz ovih razloga:

Učenje preko interneta- Znanje je moć koja je danas dostupna svima. Najveću zaslugu za to imaju najprestižniji svjetski univerziteti koji su na pravi način iskoristili mogućnosti interneta. Zato danas postoji mnogo online platformi za učenje, na kojim možete steći ključne vještine za vaše buduće zaposlenje ili olakšati sebi trenutni posao. Jedini uslov je poznavanje engleskog jezika, jer je najveći broj online programa i kurseva dostupan samo na engleskom.

Rad na internetu- 55% sadržaja internet stranica je na engleskom jeziku, a naredni koji ga po zastupljenosti prati je ruski jezik sa 6.6%. Internet je moćno sredstvo, a da ga kvalitetno iskoristite morate zanati engleski jezik. Sigurno posjedujete vještine koje možete unovčiti radom na internetu. Ako ih ne posjedujete onda ih na internetu možete naučiti besplatno, pa ih onda unovčiti. U zavisnosti od vještina koje posjedujete, kao i nivoa znanja engleskog, možete raditi poslove u istraživanju tržišta, internet prodaji, prilagođavanju internet pretraživača, web dizajnu, grafičkom dizajnu i mnoge druge poslove.

Rad u turizmu- ako živite u turističkoj zemlji kao što je naša i radite turističke poslove, poznavanje više stranih jezika je obavezno. Uspješnost turističke ponude zavisi od zadovoljstva inostranih gostiju, zato poslodavci biraju ljubazno, sposobno i osoblje koje poznaje strane jezike. Iako je poželjno znati što više stranih jezika, zajednički jezik sa gostima iz svih krajeva svijeta će sigurno biti engleski.

Rad u/sa inostranim preduzećima- kao zemlja u stalnom razvoju, postajemo sve poželjnija destinacija inostranim preduzećima. Za poslove u takvim kompanijama potrebno je znati zajednički poslovni jezik, a još od uspona Britanske imperije, to je engleski. Ozbiljna domaća preduzeća, velike advokatske kancelarije, ljudi koji se bave uslužnim djelatnostima, imaju mnogo inostranih partnera i komunikaciju sa njima obavljaju na engleskom. Bez obzira koje stručne kvalifikacije posjedujete, ukoliko nemate znanje engleskog jezika vrlo je moguće da u ovakvim sistemima nećete dobiti priliku da ih pokažete.

Rad u inostranstvu mnogi koji ne uspijevaju pronaći posao koji žele, koji ne dobiju priliku da pokažu svoju stručnost ili oni koji žele da bolje unovče svoje znanje, odlučuju se za rad u inostranstvu. Bilo da su u pitanju poslovi u Americi, na kruzerima ili rad u nekim evropskim kompanijama, svima je potrebno znanje stranog jezika. Znanje engleskog se podrazumjeva, dok je često jako bitno poznavati i njemački, španski ili francuski


PREPORUČENI TEKST
POGLEDAJTE

Pošaljite nam Vaše podatke i ugrabi popust!

Hvala! Bićemo slobodni da Vas kontaktiramo! :)

Untitled design.jpg
bottom of page