top of page

Zašto učiti Njemački jezik?


Na pitanje koji jezik želite da naučite, većina ljudi odgovara engleski, italijanski ili španski jezik.

Njemački jezik mnogi smatraju da grubim, nemelodičnim i teškim za učenje, tako da ga mali broj želi da uči.

Bez obzira na mišljenje koje vlada, u poslednje vrijeme postoji sve veća potražnja za učenjem njemačkog jezika. Sigurno se pitate koje prednosti donosi poznavanje njemačkog jezika? Predstavljamo vam nekoliko razloga koji će vas uvjeriti da učenje njemačkog nije uzaludno.

1. Karijera

Ukoliko naučite nemački jezik, steći ćete veliku prednost na tržištu rada. Bez obzira na to da li planirate da se zaposlite u zemlji ili u inostranstvu, poznavanje njemačkog jezika vam može biti neophodno. Za rad u turizmu, potrebno je poznavati više stranih jezika, tako da je njemački jedan od najpoželjnijh za znati. Ukoliko želite da nastavite svoju karijeru u nekoj od zemalja njemačkog govornog pordručja (Nemačka, Austrija, Švajcarska), učenje ovog jezika je svakako prvi korak koji je potrebno da načinite. Pojačano interesovanje za učenje leži u njavaljenim olakšicama za zapošljavanje koje najavljuje njemačka vlada od 2019. Jedno je sigurno, poznavanje jezika će i dalje biti obaveza svakog ko želi da radi Njemačkoj.

2. Studiranje u inostranstvu

Sve je veći broj mladih koji žele da upišu osnovne, master ili doktorske studije na nekom od univerziteta u zemljama njemačkog govornog područja. U mnogim zemljama se pruža mogućnost studiranja i na engleskom jeziku, ali da biste se potpuno integrisali u sredinu u kojoj živite i uspeli da razumijete sve što piše u knjigama i lekcije na predavanjima, poznavanje njemačkog jezika se veoma preporučuje u ovom slučaju.

3. Kultura, nauka i umjetnost

Mogućnost da uživate u izvornim izdanjima djela najpoznatijih njemačkih pisaca, samo je jedan od razloga zašto biste mogli da naučite nemački jezik. Kada je u pitanju stručna literatura, literatura pisana na njemačkom jeziku je veoma cijenjena i samim tim, ukoliko možete da razumijete napisano, izdvajate se od konkurencije.

4. Njemački je najzastupljeniji maternji jezik u Evropi

Da li ste znali da u Evropi postoji sto miliona izvornih govornika njemačkog jezika? Njemački se govori u Njemačkoj i Austriji, velikom dijelu Švajcarske, Luksemburgu, Linhtenštajnu, dijelovima sjeverne Italije, istočne Francuske i istočne Belgije. Budite i vi govornik ovog jezika i sklapajte nova poznanstva na njemačkom jeziku.

5. Istraživanje zemalja njemačkog govornog područja

Ukoliko uskoro planirate da posetite Berlin, Beč, Cirih ili bilo koji drugi grad njemačkog govornog područja, potrudite se da budete više od turiste. Poznavanje njemačkog jezika omogućiće vam da istražite ove destinacije na potpuno drugačiji način, otkrivanjem novih informacija, kao i sklapanjem zanimljivih poznanstava.

Sprechen sie Deutsch?


PREPORUČENI TEKST
POGLEDAJTE

Pošaljite nam Vaše podatke i ugrabi popust!

Hvala! Bićemo slobodni da Vas kontaktiramo! :)

Untitled design.jpg
bottom of page