Pratite nas na:

 

Obrazovni centar Marjanović

Ulica Vojske Jugoslavije br.1
84210 Pljevlja

 

Tel: 068-183-391

E-mail: obrazovnicentarpv@gmail.com

 

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Classic
  • Google+ Social Icon
  • Google Places Social Icon

© 2017 NM

Njemački jezik: grub, bez melodije, težak...NE, uključite ga u svakodnevnicu i otkrijte kako je zapravo veoma zabavan jezik.

September 19, 2018

 

Počeli ste da učite njemački jezik ili tek planirate? Sigurno osjećate da se pred vama nalazi dug i težak put, jer većina ljudi smatra da je njemački grub jezik, a gramatika ni malo laka.

 

Iako je potrebno da ozbiljno pratite na časovima i ponavljate kod kuće, razvedrite se, učenje njemačkog jezika ne mora da bude strašno!

 

 

 

U nastavku vam dajemo nekoliko savjeta da učinite učenje ovog zahtjevanog jezika zabavnim!

 

1. Podesite svoj računar ili mobilni telefon na njemački jezik. Ovo može izgledati komplikovano u početku, ali je ujedno i najbolji način da njemački postane deo vaše svakodnevnice, ukolilo uzmemo u obzir koliko vremena provodimo koristeći te uređaje.

 

2. Čitajte magazine i vijesti na njemačkom jeziku. Ne morate da počnete sa čitanjem nekog ozbiljnog književnog dela da biste testirali svoje znanje njemačkog jezika. Počnite sa vijestima, zanimljivostima iz sporta, mode ili neke druge oblasti koja vas interesuje. Na ovaj način uključujete nemački jezik u svoju svakodnevnicu i aktivnosti koje inače volite da radite.

 

3. Gledajte nemačke kanale i slušajte nemačke radio stanice. Čak i ako ništa ne razumijete, nastavite da pratite program i vremenom će vam sigurno postati jasnije.

 

4. Slušajte muziku na nemačkom jeziku. Toliko zanimljivih grupa i izvođača je pred vama – Falco i pevačica Nena, ukoliko volite pop, poslušajte pjesme i pjevača Xavier Naidoo-a. Za one koji vole drugačiju muziku, tu je uvek grupa Rammstein. Vidjećete da ipak ima svoju melodiju!

 

5. Gledajte njemačke filmove. Ovo je definitivno najbolji način za učenje novog jezika. Ukoliko znate engleski, sjetite se samo kako ste počeli sa učenjem ovog jezika. U većini slučajeva, to je bilo kroz filmove i serije.

 

6. Zalijepite stikere sa njemačkim nazivima na predmete kod kuće. Osim što može biti zanimljivo, ovo može biti korisno za vas i vaše ukućane.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

PREPORUČENI TEKST

Šta je CEFR?

January 21, 2018

1/1
Please reload

POSLEDNJI TEKSTOVI
Please reload

Pošaljite nam Vaše podatke i osvojite popust!

Untitled design.jpg
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now